na kruche ciasto:
- 300 g mąki krupczatki
- 200 g masła
- 100 g cukru
- 2 żółtka
- 5 łyżek dżemu porzeczkowego
- 5 łyżek dżemu brzoskwiniowego
- 400 ml śmietany 36%
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 śmietan-fixy
- 1 kiwi
- 5 dużych truskawek
Składniki na ciasto siekamy nożem i szybko zagniatamy. Następnie owijamy je folią i wkładamy do lodówki na około 30 minut.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na 3-4 mm i wylepiamy nim foremki wcześniej posmarowane tłuszczem.
Pieczemy około 15 minut w temp. 200 º C.
Dżemy podgrzewamy w małych rondelkach. Połowę babeczek napełniamy dżemem porzeczkowym, a połowę brzoskwiniowym.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fixami, nakładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy babeczki.
śliczne babeczki :)))) wyglądają mega sympatycznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj