Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2/3 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 1 szklanka mleka
- 1/3 szklanki oleju
- 2 jajka
- dżem brzoskwiniowy
- 400 g punschglasur lub polewa czekoladowa
- cukrowe konfetti
Przygotowanie:
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Następnie dodajemy mleko, olej i jajka. Wszystko mieszamy łyżką do połączenia składników.
Foremki silikonowe lub papilotki napełniamy do połowy ciastem, na to kładziemy łyżkę dżemu i przykrywamy łyżką ciasta.
Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C.
Ślicznie ozdobione :)
OdpowiedzUsuńurocze :)
OdpowiedzUsuńcudo :) !
OdpowiedzUsuńPyszne :3
OdpowiedzUsuń