- 8 kajzerek
- 0,5 kg piersi z kurczaka
- sałata
- 1 ogórek
- 3 pomidory
- puszka kukurydzy
- przyprawa kebab-gyros
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki ketchupu
- 3 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Fileta z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do gyrosa i smażymy na oleju przez około 10 minut.
W między czasie przygotowujemy sos: majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, ketchupem i startym czosnkiem.
Liście sałaty myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Ogórka kroimy w plasterki, a pomidora w ćwiartki lub dużą kostkę.
Część bułki (około 1 cm) odkrawamy i nacinamy środek, ale najlepiej nie do końca. Przed wypełnieniem bułkę możemy podgrzać w piekarniku lub mikrofali.
Do środka nakładamy sałatę, kurczaka, ogórka, pomidora, kukurydzę oraz sos czosnkowy.
Bez kurczaka bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńale pysznie wyglądają, a ja głodna.
OdpowiedzUsuńapetycznie! i jak pomysłowo :)
OdpowiedzUsuń