wtorek, 9 kwietnia 2013

Zapiekanki

Składniki: 
  • 1 bagietka
  • masło 
  • 8 plasterków dowolnej szynki 
  • 6 plasterków sera 
  • 1 duży pomidor 
  • pół papryki pomarańczowej
  • pół papryki żółtej
  • pół ogórka
  • koperek 
  • czosnek granulowany 
  • oregano

Przygotowanie:

Bagietkę kroimy w plasterki, smarujemy masłem i posypujemy czosnkiem granulowanym.

Szynkę, pomidora, paprykę i ogórka kroimy w kostkę, a ser kroimy na małe paseczki.

Na każdą kromkę bagietki układamy kolejno: szynkę, ogórka, pomidora i paprykę. Całość posypujemy oregano, serem i posiekanym koperkiem.

Zapiekamy przez około 15 minut w rozgrzanym piekarniku (około 160 stopni) aż ser się zapiecze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz