- 7 papryk
- 60 dag mięsa mielonego
- 3 woreczki ryżu
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- pieprz, sól
Przygotowanie:
Ryż gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Cebule i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na tłuszczu aż się zarumienią.
Do dużej miski wsypujemy ryż, dodajemy mięso, cebulę z czosnkiem i przecier. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Papryki myjemy, odcinamy czubki i wycinamy gniazda nasienne. Do każdej nakładamy farsz i przykrywamy odciętym wcześniej wieczkiem.
Papryki układamy na blaszce wyłożonej papierem lub w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez około godzinę w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz