poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Faszerowane papryki

Składniki:
  • 7 papryk
  • 60 dag mięsa mielonego
  • 3 woreczki ryżu
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • pieprz, sól

Przygotowanie:

Ryż gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Cebule i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na tłuszczu aż się zarumienią.

Do dużej miski wsypujemy ryż, dodajemy mięso, cebulę z czosnkiem i przecier. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

Papryki myjemy, odcinamy czubki i wycinamy gniazda nasienne. Do każdej nakładamy farsz i przykrywamy odciętym wcześniej wieczkiem.

Papryki układamy na blaszce wyłożonej papierem lub w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez około godzinę w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz