Składniki:
- 300 g makaronu świderki
- 200 g szynki (u mnie delikatesowa z kurcząt)
- 1 papryka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- tłuszcz do smażenia
- sól,pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń na opakowaniu.
Cebulę, szynkę i paprykę kroimy w drobną kosteczkę, a czosnek ścieramy na tarce.
W głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę, aż się lekko zarumieni. Następnie dodajemy szynkę, paprykę i czosnek. Smażymy około 15 min, aż papryka zmięknie.
Odcedzony makaron przekładamy na patelnię i całość dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku.
mniam, lubię takie szybkie dania, w tygodniu planuję coś podobnego
OdpowiedzUsuń