wtorek, 9 kwietnia 2013

Zdrowa i lekka sałatka z fetą

Składniki:
  • 1 paczka mieszanki sałat
  • 2 duże pomidory
  • żółte pomidory koktajlowe
  • 1 papryka czerwona
  • 200 g sera feta
na dressing:
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka wody
  • 2 łyżki octu winnego
  • szczypta soli, pieprzu
  • zioła prowansalskie

Przygotowanie:

W małym naczyniu mieszamy oliwę z wodą, octem i przyprawami.  Sałatę wsypujemy do miski. Następnie dodajemy pomidory pokrojone w ćwiartki, paprykę w paski, a fetę w kostkę. Całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem.

2 komentarze:

  1. Fajnie wygląda. Tak wiosennie i kolorowo, aż by się zjadło coś zdrowego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie kolorowe sałatki :)

    OdpowiedzUsuń