sobota, 6 kwietnia 2013

Tarta z kremem jogurtowym i jeżynami

Z myślą o wszystkich którym często brakuje czasu na przygotowywanie wypieków
wymagających dużo pracy przedstawiam przepis na proste i smaczne ciasto, którego
wykonanie zajmuje 30 minut.

Składniki:
  • 1 gotowe ciasto kruche
  • 250 ml śmietany 30%
  • 250 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka żelatyny
  • 2 szklanki jeżyn

Przygotowanie:

Formę na tartę wykładamy gotowym ciastem i pieczemy według przepisu na opakowaniu.

Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem,
następnie powoli dodajemy jogurt naturalny i rozpuszczoną żelatynę. Gotowy krem
wykładamy na przestygnięte ciasto, a na wierzch układamy jeżyny.

Jogurt naturalny można także zastąpić dowolnym jogurtem owocowym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz